Forhandlingene om en langtidskontrakt for Kim Tae-gun går tregere enn forventet, til tross for at partene er enige om vilkårene.


Posted on 31 August 2023 by maxytee.com

Det som virket som en rask avtale for catcher Kim Tae-gun (33) og KIA Tigers, har tatt lang tid.

KIA og Kim har vært sammen siden den 5. i forrige måned. Med en ledig plass på catcher-posisjonen måtte Tigers gi slipp på Ryu Ji-hyuk, som kan forsvare alle posisjoner på midtbanen, til Samsung Lions. Kim Tae-gun, som hadde vært forvist til en reserverolle bak den “nasjonale” catcher Kang Min-ho, fikk tilbake startplassen sin.

Det rapporteres at han er nær ved å signere en langtidskontrakt. Kim vil være kvalifisert for free agency etter denne sesongen. KIA var klar over dette og gjorde handelen.

KIA er forsiktige med å gjenta den samme feilen. I fjor ga KIA en spiller (Kim Tae-jin) til Kiwoom Heroes i bytte mot en rookiebetegnelse (andre runde, 2023) og kontanter (1 milliard won) for å signere en langtidskontrakt med den reservefrie catcher Park Dong-won, men mistet ham til LG Twins etter Stobrigue.

Det faktum at Jang Jeong-seok, den forrige daglige lederen, krevde penger under forhandlingene om Park Dong-won, var en avgjørende faktor for at klubben mistet spilleren, men det er også sant at klubbens administrative makt sto på spill fordi personalledelse også er en organisatorisk kompetanse.

Ti dager etter at overgangen var gjennomført, møttes Kim Tae-guns agent, Park Hee-jin fra Brion Company, og Kwon Yoon-min, leder for Kias driftsavdeling, for å diskutere en langtidskontrakt, men det var bare Kim Tae-gun som kom med et tilbud.

Frem til dette tidspunktet hadde det vært et “speed game”. Kias svar lot imidlertid vente på seg, og det tok tid før forhandlingsbordet ble satt. Kia må også ta hensyn til kontraktene til sine eksisterende spillere. Lagets bærende spillere Kim Sun-bin og Choi Hyung-woo er kvalifisert for free agency etter 2023-sesongen. Med en langtidskontrakt for Kim Tae-gun som i praksis kutter det første båndet i Stobrigue, må KIA være forsiktige.

Etter en pause ble forhandlingene gjenopptatt den 15. oktober. På møtet, der også Shim Jae-hak deltok, la Kia frem sine betingelser. Det ble imidlertid ikke inngått noen avtale. Forskjellen i løsepenger var enorm.

Kim Tae-guns agent foreslo først kontraktsvilkår med en høy prosentandel av totalsummen som opsjon. Vanligvis vil spillerne ha så mye garanterte penger som mulig.

Kim ble kvalifisert for free agency etter 2019-sesongen, men han slet med å få til noe, og uovervinneligheten hans ble forlenget. Til slutt sank verdien hans betydelig, og han signerte med NC Dinos for totalt 1,3 milliarder won (4 år).

Lotte Giants, som ville ha Kim Tae-gun, valgte en prospekthandel. NC hadde ligaens beste catcher, Yang Ji-won. Markedet og lagets situasjon var ikke i Kims favør, og han måtte akseptere en lavere pris enn en typisk kontrakt for en free agent catcher.

Derfor prioriterte agenten hans den totale summen penger da han skulle signere en langtidskontrakt med KIA. Det viktigste er å sørge for at spilleren blir riktig verdsatt. Agentens beslutning om å øke opsjonsprosenten kan også forklares med at KIA har mange interne free agents.

For øyeblikket har sju av de ti klubbenes startende fangere kontrakter verdt mer enn 4 milliarder won. For Kim er det beste scenariet at han blir værende i KIA, der han kan være fast starter.

Klubben sitter imidlertid ikke i førersetet. Det beste for Kim ville være å signere en langtidskontrakt mens han fortsatt er en intern spiller. Vi vet ikke hva som vil skje med Stavrig. Catcherbevegelser er også uforutsigbare.

Forhandlingene kompliseres av det faktum at en spiller en klubb har siktet seg inn på for free agency eller en trade er i konflikt med en annen spiller i samme agentur. Akkurat nå har Brion Company både Kim Tae-gun og en annen potensiell free agent catcher, Kim Min-sik. Mange spillere signerer vanligvis med et nytt agentbyrå etter sesongslutt, så det kan være flere variabler.

Manager Kim Jong-guk lovpriste Kims tilvekst og sa: “Jeg tror kasterne er psykologisk mer komfortable med en erfaren catcher.” Kim bidrar også til lagets suksess ved kurven, og han slo .429 (14 av 6) på fem kamper i forrige uke. Effekten er tydelig.스포츠토토

Kim håper i all hemmelighet å signere en langtidskontrakt så snart som mulig, og enhver forsinkelse i forhandlingsprosessen må være frustrerende. Både klubben og agenten håper at spillerens prestasjoner ikke vil bli påvirket av kontraktsspørsmål. For øyeblikket befinner Kia-president Shim Jae-hak seg utenlands på vårleir til slagmarken i Jeonhun. Et tredje møte forventes å finne sted når han kommer tilbake.


Blog

0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

maxytee.com